Epilarea cu ceară la salon: trucuri utile pentru cosmeticienele începătoare!

Epilarea cu ceară la salon: trucuri utile pentru cosmeticienele începătoare!

Odată cu evoluția industriei de înfrumusețare, au apărut, bineînțeles, și numeroase metode de epilare. Așadar, dacă în anii din urmă, majoritatea femeilor îndepărtau firele de păr nedorite cu ajutorul lamei de ras, a epilatorului sau a cremelor din comerț, în prezent, un serviciu deosebit de popular este epilarea cu ceară.

Principalele beneficii oferite de epilarea cu ceară

Ceara profesională se dovedește extrem de eficientă ori de câte ori vorbim despre îndepărtarea accesibilă, sigură și într-un timp scurt a părului corporal. Printre multiplele avantaje de care se bucură reprezentantele sexului frumos atunci când optează pentru acest serviciu se numără și următoarele:

  • Un timp îndelungat până la regenerarea firelor de păr

Cel mai semnificativ beneficiu al epilării cu ceară profesională se referă la faptul că firele de păr nu cresc imediat înapoi, așa cum se întâmplă după utilizarea epilatorului sau a lamei de ras, mijloace ce favorizează creșterea sau îndesirea pilozității.

Varianta cu ceară este mult mai eficientă datorită faptului că firele de păr sunt îndepărtate direct de la rădăcină. Astfel, chiar și persoanele care au o creștere accelerată a părului corporal se pot bucura de o piele fină timp de 2-3 săptămâni.

  • Nivel redus de pilozitate

Deoarece epilarea cu ceară presupune îndepărtarea firelor de păr de la folicul, în momentul în care acestea se regenerează, creșterea are loc cu un capăt fin conic. Prin urmare, pe măsură ce timpul trece, iar acest serviciu devine o rutină lunară, se poate ajunge la un nivel redus al pilozității.

  • Exfoliere suplimentară

Epilarea cu ceară nu reprezintă o metodă consacrată de exfoliere, însă, în timpul procedurii, o parte dintre celulele moarte sunt îndepărtate de pe suprafața corpului. Acest lucru înseamnă că pielea va rămâne mai netedă și mai curată.

  • Prevenirea iritațiilor

Variatele mijloace de epilare de care am amintit mai sus (lama de ras, crema depilatoare, etc) presupun și o serie de iritații la nivelul pielii. Zonele epilate vor fi mai inflamate sau agresate, în funcție de intensitate sau de calitatea produselor folosite.

Fără îndoială, și din această privință, epilarea cu ceară conduce la satisfacția deplină a clientelor, care uită cu desăvârșire de erupțiile cutanate presupuse de alte metode de îndepărtare a părului nedorit.

De altfel, nici mâncărimile din zonele sensibile nu mai reprezintă o problemă, singurele momente de disconfort fiind micile senzații de înțepături din timpul procedurii.

  • Reducerea firelor ce apar pe sub piele

Pe lângă aspectul inestetic, firele de păr ce cresc pe sub piele se dovedesc și destul de dureroase. Atunci când este realizată corect, dar și cu produse profesionale, epilarea cu ceară reduce apariția acestora, iar pielea rămâne fină pentru o perioadă îndelungată.

Ce trebuie să știe orice cosmeticiană? Sfaturi utile pentru începătoarele în arta epilării profesionale cu ceară:

Indiferent de cât de bine pregătită teoretic este o cosmeticiană, realitatea ne arată că, în practică, apar situații pe cât se poate de diverse. Tocmai de aceea, venim în întâmpinarea tuturor persoanelor aflate la început de drum în domeniul epilării profesionale cu ceară cu o serie de sfaturi utile:

Efectuarea programărilor:

Este firesc să îți organizezi timpul de lucru cât mai eficient, astfel încât să îți poți oferi zilnic serviciile unui număr cât mai mare de persoane. Totuși, înainte de a efectua o programare, te sfătuim să soliciți cât mai multe informații de la fiecare clientă: zonele pe care dorește să le epileze, cât de scurt sau de lung este firul de păr și orice alte detalii consideri că ți-ar fi de folos.

Spre exemplu, dacă firul său de păr este destul de scurt, epilarea cu ceară poate deveni foarte dificilă sau chiar imposibil de realizat, iar timpul alocat cu acea programare va fi pierdut inutil. Totodată, în funcție de zonele pe care plănuiește să le epileze, te poți orienta în privința duratei ședinței, în așa fel încât următoarea clientă să nu aștepte prea mult.

Lungimea firelor de păr

După cum aminteam și mai sus, lungimea firelor de păr de pe suprafața zonei ce urmează a fi epilată joacă un rol deosebit de important. În cazul în care părul corporal este prea scurt, cosmeticiana riscă să nu smulgă în totalitate firele, să aplice ceara în straturi repetate și să îi provoace clientei senzații destul de dureroase, în special în zonele sensibile.

Temperatura la care se aplică ceara

Întrucât fiecare clientă este diferită, la fel este și sensibilitatea pielii sale. Pentru a se evita apariția usturimii, a mâncărimii sau a iritațiilor, ideal ar fi să nu se modifice temperatura setată automat de încălzitoarele profesionale de ceară. Înainte de a aplica produsul pe o anumită suprafață, se testează temperatura sa pe o porțiune mai mică a corpului.

Degresarea pielii

Pentru o aderență mai bună a produsului pe piele, îți recomandăm să utilizezi o loțiune specială pentru degresarea zonelor pe care urmează să le epilezi.

Estomparea senzației de usturime

Este absolut firesc ca, în timpul epilării cu ceară, clienta să resimtă senzații mai mult mai sau puțin intense de usturime. O bună soluție pentru a le estompa este să presezi zona epilată cu palma, imediat după îndepărtarea produsului sau a benzii de ceară.

Participarea constantă la cursuri de specializare

Specializarea permanentă, combinată cu o doză de pasiune reprezintă cheia succesului în acest domeniu. Fiecare curs de specializare presupune învățarea de noi trucuri, tehnici avansate și secrete ale acestei meserii, care de-a lungul timpului duc la fidelizarea clientelor și la satisfacția acestora.

Achiziția de produse profesionale de epilare

Pe lângă tehnica cosmeticienei, epilarea la salon diferă de procedura realizată acasă prin prisma ustensilelor și a produselor utilizate. Îți recomandăm să colaborezi doar cu furnizori specializați, care îți pot oferi o gamă cât mai diversificată de produse profesionale și, de asemenea, să ții cont de nevoile clientelor tale (tipul de piele, pilozitate, sensibilitate, etc).

Suntem în permanență dedicați clienților noștri, motiv pentru care te așteptăm pe site cu produse pentru epilare de înaltă calitate, cu un spectru larg de branduri, dar și cu multe alte avantaje odată ce devii partenerul nostru „cu acte în regulă”!

Lăsați un comentariu
Suna