Epilarea cu ceară reprezintă una dintre cele mai populare și eficiente tehnici de îndepărtare a părului nedorit, fie ea realizată acasă sau în cadrul unui salon specializat. Cu toate acestea, există numeroase mituri care circulă despre această procedură, însă doar unele prezintă o bază reală.
Care dintre miturile legate de epilarea cu ceară sunt adevărate și care nu aflăm în următoarele rânduri:
#1. Firele de păr lungi nu pot fi epilate
Dimpotrivă, firele de păr foarte scurte sunt cele care le creează dificultăți cosmeticienelor, iar procesul în sine este puțin mai dureros.
Pentru ca metoda să fie cu adevărat eficientă, ideal ar fi ca fiecare clientă să revină la salon pentru o nouă ședință la un interval de 2-3 săptămâni, bineînțeles, adaptat la propriul ritm de creștere al părului.
De asemenea, lungimea firelor de păr ar trebui să se încadreze între 2 mm și 5 mm, în așa fel încât efectul de piele catifelată să dureze cât mai mult timp posibil.
#2. După epilarea cu ceară, firele de păr cresc mai groase și mai dese
Epilarea cu ceară este una dintre cele mai populare tehnici la care apelează femeile tocmai spre a se bucura de o piele fină pentru o perioadă îndelungată.
În comparație cu utilizarea lamei de ras, a epilatorului sau a cremelor depilatoare, această procedură implică îndepărtarea firelor de păr din rădăcină, având un rezultat pe cât se poate de mulțumitor.
Cu cât ședințele de epilare sunt mai dese, cu atât părul va crește mai rar și mai moale.
#3. Înainte de epilarea cu ceară, nu trebuie administrate analgezice
Deși este unul dintre cele mai vehiculate mituri despre epilarea cu ceară, acesta rămâne la stadiul de mit, nefiind deloc adevărat.
De fapt, se recomandă administrarea de analgezice înainte de ședința de epilare, mai ales în cazul femeilor cu o sensibilitate crescută. Care este motivul? Ei bine, ingredientele din compoziția analgezicelor au rolul de a minimiza disconfortul resimțit în timpul sesiunii de epilat, astfel încât senzațiile dureroase să fie mai ușor de suportat.
Totuși, trebuie evitate produsele ce sensibilizează nervii de la nivelul epidermei (ca de exemplu: cafeaua, băuturile energizante, răcoritoarele, etc), deoarece amplifică durerea.
#4. Epilarea cu ceară provoacă roșeață și iritații la nivelul pielii
Orice variantă de epilare poate conduce la roșeață sau iritații minore, în funcție de cât de sensibilă este pielea.
În timp ce unele femei părăsesc salonul cu o piele catifelată și fină, unele se pot confrunta cu o ușoară înroșire sau iritații ale zonei epilate. Fără îndoială, acestea sunt reacții absolut normale, ce dispar în doar câteva ore sau, cel târziu, în ziua următoare.
Spre a evita disconfortul ulterior al clientei, cosmeticienele sunt sfătuite să testeze produsul înainte de aplicare pe o porțiune mai mică de piele și să aștepte minim 5 minute pentru a observa eventuale reacții alergice. Pe de altă parte, clientelor, la rândul lor, le este indicat să evite băile fierbinți, exfolierea și expunerea la soare (sau la solar) imediat după epilare.
#5. Pielea își modifică nuanța după epilarea cu ceară
Nu sunt deloc puține la număr femeile care se tem de epilarea cu ceară din cauza acestui mit.
În realitate, procesul de smulgere a firelor de păr cu ajutorul cerii profesionale nu afectează în niciun fel culoarea pielii. Depigmentarea are loc doar atunci când zona epilată este expusă pentru un timp îndelungat la soare, fără să se utilizeze o cremă sau un spray de protecție solară.
BONUS: Descoperă cum poți evita vehicularea miturilor false în rândul clientelor tale!
Informația înseamnă putere, indiferent de domeniu. Spre a menține prosperitatea salonului tău, iată cum poți combate vehicularea miturilor false legate de epilarea cu ceară:
Vorbește întotdeauna deschis cu clientele tale
Așa cum și tu auzi diverse zvonuri, la fel și clientele tale pot intra în contact cu informații greșite sau neadevărate. În schimb, în timp ce tu cunoști adevărul ca urmare a specializării continue și a experienței de care dispui, este posibil ca alte persoane să nu poată diferenția zvonul de adevăr.
Te sfătuim să discuți cât mai deschis cu clientele tale legat de epilarea cu ceară, informându-le constant despre beneficiile pe care această procedură le are asupra pielii lor. Totodată, asigură-te, de fiecare dată, că acestea au fost mulțumite de rezultatul ședinței de epilat și că primesc răspunsuri la toate întrebările pe care le au.
Plasează pliante de informare în interiorul salonului tău
În acest mod, în timp ce își așteaptă rândul, clientele vor avea acces la informații corecte, fără să se mai teamă de procedură sau de efectele sale asupra corpului lor, iar tu ai posibilitatea de a verifica dacă informațiile care ajung la acestea sunt corecte.
Adresează-le clientelor noi cât mai multe întrebări relevante înainte de prima sesiune de epilare
Dacă clientele tale actuale sunt mulțumite, asta nu înseamnă că munca ta se încheie aici. Așadar, înainte de a stabili o programare cu o clientă nouă, încearcă să îi oferi cât mai multe informații despre tehnica epilării cu ceară, despre rezultatele obținute de alte femei, precum și despre produsele profesionale de epilat pe care le folosești.
Postează cât mai des rezultatele pe care le obții și feedback-ul clientelor
Doar în acest mod vei atrage atenția și, implicit, le vei face curioase pe viitoarele tale cliente!
Promovează avantajele metodei de epilare cu ceară pe pagina de Facebook sau de Instagram a salonului tău
Astfel, informațiile pot ajunge la cât mai multe persoane și, cine știe, poate vei avea mai multe cliente interesate de serviciile pe care le oferi.
După cum poți observa, nu întotdeauna zvonurile se confirmă, iar unele mituri sunt complet nefondate, așa cum sunt și cele de mai sus. Cu cât te informezi din surse de încredere și cu cât transmiți aceste informații mai departe clientelor, cu atât te vei bucura de succes pe termen lung.