Cum acționează gelurile IPL și EKG?

Cum acționează gelurile IPL și EKG?

În domeniul medical și cel al esteticii corporale, utilizarea gelurilor potrivite este esențială pentru asigurarea eficienței și preciziei procedurilor. Două astfel de geluri frecvent utilizate sunt cel pentru IPL (lumină intens pulsată) și cel pentru EKG (electrocardiogramă). Fiecare dintre acestea are un rol crucial în optimizarea rezultatelor procedurilor respective și în asigurarea confortului și siguranței pacienților. 

Pe site-ul nostru veți găsi un gel care le încorporează pe amândouă, fiind potrivit atât pentru procedurile medicale, cât și pentru cele estetice. 

Cum acționează gelul IPL 

Gelul IPL este utilizat în procedurile de epilare definitivă și alte proceduri diverse care au la bază tehnologia luminii intens pulsate. Această tehnologie implică emiterea de impulsuri de lumină la o anumită lungime de undă aleasă astfel încât să nu dăuneze organismului, care sunt absorbite de pigmentul din firul de păr, numit melanină. Astfel, prin absorbție, lumina se transformă în căldură, distruge foliculul pilos și inhibă creșterea viitoare a părului. 

Acesta are trei roluri principale: 

  1. Conduce energia luminoasă de la dispozitiv către piele, reducând reflectarea și dispersia luminii, concentrând energia în zona țintă. 
  1. Are efect de răcire, protejând pielea de căldura generată de pulsul dispozitivului, prevenind astfel arsurile sau leziunile. 
  1. Reduce disconfortul resimțit de client, oferind o experiență mai plăcută. 

Gelul se aplică într-un strat subțire pe zona în care urmează să aibă loc procedura. Dispozitivul IPL este apoi plasat pe piele, iar cu ajutorul gelului, impulsurile transmise de acesta ajung la foliculii de păr. Prin intermediul acestui gel, direcționarea luminii este precisă, crescând eficacitatea procedurii. 

 

Cum acționează gelul EKG? 

Gelul EKG este utilizat în cabinetele medicale pentru a asigura o conductivitate optimă între electrozii aparatului de electrocardiogramă și pielea pacientului. Electrocardiograma este un test neinvaziv care măsoară activitatea inimii, fiind esențial în diagnosticarea diverselor afecțiuni cardiace. 

Cele mai importante roluri ale sale sunt: 

  1. Reduce rezistența electrică de la nivelul pielii, asigurând o transmisie clară și precisă a semnalelor electrice de la inimă la electrozi. 
  1. Reduce interferențele care pot distorsiona rezultatele testului. 
  1. Asigură o bună aderență a electrozilor pe piele, prevenind alunecarea acestora și garantând o monitorizare continuă și exactă a activității cardiace. 

Acesta se aplică ori pe suprafața electrozilor, ori direct pe pielea pacientului în zona în care vor fi atașați electrozii. Gelul umple golurile de aer dintre piele și electrozi, asigurând astfel un contact continuu și constant. Astfel, semnalele electrice generate de activitatea inimii sunt transmise eficient către aparat, permițând obținerea unei electrocardiograme de înaltă calitate. 

Gelurile IPL și EKG sunt componente esențiale în realizarea unor proceduri medicale și estetice precise și eficiente. Gelul IPL optimizează ședințele de epilare definitivă, protejând pielea, în timp ce gelul EKG asigură o conductivitate electrică optimă pentru monitorizarea activității cardiace. Utilizarea corectă a acestora nu doar că îmbunătățește rezultatele procedurilor, dar și sporește confortul și siguranța pacienților. 

Ambele geluri funcționează după aceleași principii, motiv pentru care în oferta noastră există un produs eficient și potrivit atât pentru cabinetele medicale, cât și pentru saloanele ce oferă proceduri corporale și estetice. 

Lăsați un comentariu
Suna