Ce să faci și ce să nu faci înainte de ședința de epilare cu ceară

Ce să faci și ce să nu faci înainte de ședința de epilare cu ceară

Epilarea cu ceară este o metodă populară de îndepărtare a părului ce îți va lăsa pielea netedă și catifelată pentru o perioadă mai îndelungată de timp comparativ cu alte tehnici de îndepărtare a părului. Indiferent dacă ești începător sau expert în epilarea cu ceară, pregătirea corectă a pielii este esențială pentru a obține rezultate excepționale. Dacă vei urma niște pași simpli și câteva sfaturi importante, vei minimiza disconfortul și vei reduce riscul de iritare al pielii. Am pregătit acest articol pentru a evidenția ceea ce trebuie și ceea ce nu trebuie să facem înainte de ședința de epilare cu ceară.

 

 

Ce trebuie să faci înainte de epilarea cu ceară

  1. Exfoliază pielea

Unul dintre pașii cheie în pregătirea pielii pentru epilare este exfolierea. Exfolierea delicată cu o zi sau două înainte de programare ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, permițând cerii să aibă o aderență mai bună, îndepărtând chiar și cele mai scurte fire de păr. Folosește un scrub blând sau o mănușă de exfoliere la duș, acordând o atenție deosebită zonei pe care urmează să o epilezi. Pe EpilatPRO poți găsi Crema Vulcanica Exfolianta de la Depilflax care este o variantă foarte bună de exfoliant natural ce îți va lăsa pielea moale și catifelată, gata pentru epilarea cu ceară. Acest pas nu numai că ajută la prevenirea firelor de păr crescute pe sub piele, dar asigură și un proces de epilare mai ușor.

  1. Hidratează pielea

Este esențial să îți menții pielea bine hidratată înainte de sesiunea de epilare cu ceară întrucât pielea hidratata este mai puțin predispusa la iritații in timpul procesului de epilare. Cu toate acestea, este esențial să vă hidratați pielea cu cel puțin 24 de ore înainte de programare și nu înainte de aceasta. Aplicarea loțiunii sau a uleiului chiar înainte de epilarea cu ceară poate crea o barieră între piele și ceară, reducând eficiența acesteia. Hidratarea în avans te va asigura că pielea ta va rămâne moale și flexibilă.

  1. Fă un duș cald

Un duș sau o baie caldă înainte de programarea la salon îți va deschide porii și îți va înmuia firele de păr, făcând procesul de epilare mai puțin dureros. În plus, apa caldă relaxează pielea, reducând apariția iritației sau a înroșirii. Asigură-te ca te uscați bine înainte de a aplica orice produse de pre-epilare pentru a le permite acestora să își facă treaba eficient. Pentru îngrijirea înainte de epilare poți încerca un gel, precum gelul mentolat înainte de epilare, sau o loțiune tonică care te va ajuta să îți cureți corespunzător pielea.

 

 

Ce să nu faci înainte de epilarea cu ceară

 

  1. Nu folosi lama de ras înainte de programare

Evitată să folosești lama de ras în zona pe care intenționezi să o epilați cu ceară. Epilarea cu ceară funcționează prin tragerea părului de la rădăcină, astfel încât părul trebuie să fie suficient de lung pentru ca ceara să îl îndepărteze eficient. În mod ideal, părul ar trebui să aibă minimum 5 mm. Dacă folosești lama de ras înainte de programare, părul va fi prea scurt, ceea ce va îngreuna procesul de epilare.

 

  1. Nu folosi produse chimice dure sau parfumuri

Pentru a preveni apariția iritațiilor, evită să utilizezi substanțe chimice dure, parfumuri sau produse puternic parfumate. Aceste substanțe pot crește sensibilitatea pielii și pot face experiența de epilare mai inconfortabilă. Optează pentru produse blânde, fără parfum atunci când îți cureți pielea înainte de procedură.

 

  1. Nu îți expune pielea la soare sau la solar

Este esențial să eviți expunerea zonei de epilat la lumina directă a soarelui sau a lămpilor de solar cu cel puțin 24-48 de ore înainte de sesiunea de epilare cu ceară. Pielea bronzată sau arsă de soare este mai sensibilă.

De asemenea, pielea proaspăt epilată este mai sensibilă la arsuri solare, așa că este esențial să protejați zona epilată cu cremă de protecție solară sau acoperind-o cu îmbrăcăminte timp de câteva zile după procedura de epilare.

 

Pregătirea corectă a pielii pentru o sesiune de epilare cu ceară poate face o diferență semnificativă în experiența ta generală și în eficiența îndepărtării părului.  Încorporând aceste practici în rutina ta de epilare cu ceară, vei obține rezultatele dorite, minimizând în același timp orice disconfort sau reacții adverse.

Pe EpilatPRO găsești toate produsele de care ai nevoie pentru a obține o piele netedă și catifelată, fără iritații. Pe site găsești tot ce este necesar pentru o sesiune de epilare ca la carte, de la ceară granule, rezerve de ceară, aparatură și consumabile, până la uleiuri, creme și loțiuni înainte și după epilate.

Lăsați un comentariu
Suna